Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 19 april 2012

Tittade på ''Halv Åtta Hos Mig'' på tv 4 och fick se den här underbara skapelsen ...




 Holländsk Chokladkaka som serveras med Kesella och söta Anisbröd ...

Ingredienser
Tårta
3 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
160 gr smör
150 gr mörk choklad
1,5 dl hasselnötter

Hildings hagelslagscreme
0,5 dl philadelphiaost
0,5 dl kesella
Hagelslag (alt riven choklad)

Muisjessticks
Formfranska
Smör
Muisjes (alternativt mortla anis och blanda med lika stor del florsocker)

Gör så här

1. Tårta
Vispa socker och ägg pösigt.
2. Sikta samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten.
3. Smält smöret i en kastrull, låt sedan chokladen smälta i det varma smöret och blanda sedan i det i äggsmeten.
4. Smöra och bröa en 1,5 - 2 l springform.
5. Häll i smeten och strö över hasselnötterna. Sätt in i 240 grader i 7-10 min.
6. Låt tårtan svalna och ställ den sedan i frysen.
7. Denna kan göras i god tid innan och serveras sedan halvtinad.
8. Hagelslagscreme
Vispa ihop osten och kesellan.
9. Rör försiktigt ner hagelslaget eller den rivna chokladen.
10. Muisjessticks
Rosta brödet hårt.
11. Skär bort kanterna.
12. Bred på smör och pudra över rikligt med muisjes.

Inga kommentarer: